Spring naar inhoud

Schildersdag in Kapelle 1 juni 2013

Dit is een 45 minuten schets, we hadden een workshop van 10.30 uur tot 12.00 uur, omdat we allemaal iets meer tijd nodig hadden kregen we er tien minuten bij. Het was hetzelfde mooie model van verleden jaar zij was snipverkouden, maar heeft ondanks haar verkoudheid voorbeeldig geposeerd. Er viel een mooi licht vanaf een dakraam op haar voorhoofd en goudkleurige oorring.

Soft pastel op pastelpapier, maat 40 x 30 cm.

 

Ze had een mooi roze/fuchsia kleurig broekpak aan, TOP!

De tijd was te kort om een heel uitgewerkt portret te maken het was meer een schets, omdat we de eerste keer een 5 minuten schets moesten maken, en daarna 2 maal een 15 minuten schets en een aantal korte pauzes tussendoor en daarna pas een langere pose aangehouden werd voor het uiteindelijke werk. Ik was blij dat ik een pasteldoos ALGEMEEN had meegenomen samen met mijn portret doos, want mijn portret pastelkrijtdoos is niet voorzien van kleuren voor een donker model!

Er mankeert nog wel het een en ander aan mijn schets, maar ik heb een leuke tekenochtend gehad.

modelKapelle schilderdag WAK 2013

(foto Joke Klootwijk)

De workshop was georganiseerd door het W.A.K.in Kapelle Zeeland.
Samen met een behoorlijk aantal deelnemers (22 dacht ik) hebben we een leuke schilder workshop gekregen, o.l.v. de Zeeuwse/Amerikaanse kunstschilder Jacobina Trump, alles was georganiseerd door de Cultuurraad in samenwerking met kunstenares Marlou Pluymaekers die de leiding had die dag.

De schilders dag is toegankelijk voor iedere amateur of professionele schilder/tekenaar. Je neemt je eigen materiaal mee en de organisatie zorgt voor de historische locatie, rondom de grote kerk en deze ochtend een binnen workshop door het iets tegenvallende weer.

Kapelle 2013 Schildersdag

(foto Joke Klootwijk)

 

Zeeuwse klederdracht Kapelle

(foto Joke Klootwijk)

's middag om half drie was er een workshop buiten met een in klederdracht gestoken Zeeuws paar. Door een opkomende verkoudheid van mij moest ik helaas voortijdig vertrekken 's middags. had het weer beter geweest dan had ik gebleven. Al met al een zeer geslaagde dag met een pracht model!
Locatie: grasveld N.H. kerk in Kapelle, aanvang 10.30 uur in hotel De Zwaan.

Heeft u volgend jaar interesse om mee te doen, dan kunt u in de krant lezen wanneer en waar het georganiseerd gaat worden.